Istoric Scoala Eurotraining

Scoala EUROTRAINING este constituita ca fundatie independenta, neguvernamentala, cu caracter apolitic, care are drept misiune consolidarea fundamentelor democratice, prin sustinerea egalitatii de sanse privind accesul cetatenilor la ocuparea unui loc de munca.

Scoala EUROTRAINING a luat nastere in anul 2006, scopul acesteia fiind cresterea gradului de pregatire profesionala a cetatenilor si a gradului de ocupare a fortei de munca.

Portofoliul de cursuri

Fiind unul dintre cei mai mari furnizori de formare profesionala din zona de vest a tarii, acreditat de catre Autoritatea Nationala pentru Calificare (ANC), in acest moment scoala detine un portofoliu de peste 50 de cursuri de formare profesionala.

Domeniile cursurilor organizate de catre scoala EUROTRAINING sunt:

Datorita schimbarilor sociale, a cerintelor din ce in ce mai mari si diverse pe piata fortei de munca, activitatea scolii EUROTRAINING poate fi definita temporal de doua mari etape:

1. Organizarea cursurilor de meserii si educatie permanenta: pentru alimentatie publica (ospatar, bucatar, brutar, cofetar-patiser) de estetica si ingrijire corporala (coafor, frizer, manichiurist-pedichiurist, cosmetician si maseur), domeniul tehnic (electrician exploatare medie si joasa tensiune, operator la masini unelte cu comanda numerica) etc.

2. Organizarea cursurilor directionate spre mediul de afaceri - din aceasta categorie fac parte cursurile de designer pagini web, contabil, manager de proiect, inspector resurse umane, inspector in domeniul securitatii si sanatatii in munca etc.

Formatori si colaboratori

Formatorii scolii EUROTRAINING sunt cadre didactice si colaboratori cu experienta vasta si importanta in fiecare domeniu in care acestia activeaza. Majoritatea formatorilor fac parte din echipa EUROTRAINING de la inceputul activitatii scolii.

Proiectele implementate in parteneriat

1. Furnizor de servicii de formare profesionala, pentru 26 persoane in cadrul proiectului Dezvoltarea capitalului uman din mediul rural: garantia succesului de maine al Romaniei ID proiect 22957, axa prioritara 5, domeniul major de interventie 5.2, prin programul Operational Sectorial Dezoltarea Resurselor Umane POSDRU, 2007- 2013

2. Proiect de parteneriat cu Asociatia ADL Progres finatat de POSDRU in cadrul domeniului major de interventie 5.1, S.I.O.M- Servicii integrate de ocupare in munca in Regiunea Vest - proiect de tip grant, in cadrul caruia au fost derulate urmatoarele tipuri de activitati:

3. Furnizor de servicii de formare profesionala pentru peste 150 persoane in cadrul proiectelor finantate prin POS DRU, domeniul major de interventie 2.3, pe meserii de calificare precum: Agent Comercial, Preparator produse din carne si peste, Confectioner produse textile.

4. Proiect in parteneriat cu Primaria Municipiului Timisoara, Sprijinirea persoanelor cazuri sociale prin servicii de formare profesionala, proiect social care s-a desfasurat in perioada 01.06.2010-30.05.2011. Proiectul nu a prevazut finantare externa. Scoala EUROTRAINING a oferit consiliere si cursuri gratuite pentru 50 persoane provenind din categorii sociale dezavantajate. In cadrul aceluiasi proiect au fost specializati gratuit 24 membri ai Consiliilor Consultative de Cartier, prin intermediul cursului de Manager Proiect, organizat tot de scoala EUROTRAINING.